De winnaars van de Gaslicht.com Award 2019 zijn…

Greenchoice is door overstappers en Gaslicht.com opnieuw uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Het Rotterdamse energiebedrijf troeft Pure Energie en Powerpeers af en ontvangt voor het achtste jaar op rij de Gaslicht.com Award. Die wordt uitgereikt aan de leverancier die een jaar lang de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt.

finzicht-landingspagina-laptop-werken-bureau

Pure Energie en Powerpeers op tweede en derde plek

Greenchoice scoorde in 2019 een gemiddelde van 8,6 (vorig jaar 8,7). De energieleverancier wordt vooral gewaardeerd om de scherpe, transparante tarieven, de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice én duurzaamheid. Het verschil tussen Pure Energie en Powerpeers was erg klein: zij verdienden respectievelijk een 8,4 en 7,9. Daarmee eindigt Pure Energie op de tweede en Powerpeers op de derde plaats. En daarmee hebben deze twee leveranciers stuivertje gewisseld in vergelijking met vorig jaar.

Duurzaamheid steeds belangrijker

Ben Woldring, directeur van Gaslicht.com en Energiewereld.nl: “Het is bijzonder dat het Greenchoice voor het achtste jaar op rij is gelukt om als winnaar uit de bus te komen. En dat Pure Energie en Powerpeers opnieuw in de top 3 staan. Hieraan zien we dat consumenten duurzaamheid steeds zwaarder laten meewegen. Bij het overstappen kiezen huishoudens steeds vaker voor groene energie. In 2019 ging het in ruim 83 procent van de gevallen om een contract met groene stroom. Hiervan koos bijna 24 procent voor groene stroom uit Nederland.”

Dit betekent dat steeds minder huishoudens kiezen voor grijze energie.  Het aandeel grijze energie is in de afgelopen twee jaar met 42 procent afgenomen: van 28,5 procent in 2017, naar 16,8 procent in 2019.

finzicht-landingspagina-laptop-wijzen

Overstapproces

Opnieuw kregen alle energieleveranciers het hoogste aantal punten voor het overstapproces. Wisselen van energiecontract verloopt in de regel dus moeiteloos. Dat is een mooi signaal naar degenen die nog twijfelen over een overstap. Woldring: “We zien dat steeds minder mensen huiverig zijn om over te stappen. Wie één keer over de drempel is, ervaart hoe simpel het is en gaat jaarlijks opnieuw vergelijken. Zowel het stappenplan op onze website als de deskundigheid van medewerkers aan de telefoon en via de app wordt bijzonder gewaardeerd, blijkt uit talloze recensies van overstappers.”×